Αγρότες… Διαχρονικά θύματα πολιτικής απάτης Του Κώστα Πουτακίδη

Αγρότες… Διαχρονικά θύματα πολιτικής απάτης  Του Κώστα Πουτακίδη

Ανεξάρτητα από την κοινωνική συμπάθια που απολαμβάνει ο αγροτικός κλάδος τελείωσαν τα πολιτικάντικα ψέματα και οι αναβολές.. Οι αγρότες είναι πλέον αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.. όπως: Την ασφαλιστική και φορολογική προσαρμογή του κλάδου.. αλλά και της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων..

Γνωρίζουμε ότι εδώ και 30 χρόνια έχει δρομολογηθεί η κοινή αγροτική πολιτική.. που προέβλεπε διάφορα στάδια προσαρμογής… όπως οι ποσοστώσεις των κρατών μελών στην παραγωγή προϊόντων.. μαζί με ένα παράλληλο πρόγραμμα οικονομικών επιδοτήσεων.. που θα τους βοηθούσε να οργανωθούν στο πεδίο του εκσυγχρονισμού της επιχείρησης αλλά και του ανταγωνισμού..

Η χώρα μας ακολούθησε την πάγια πεπατημένη μοιράζοντας τις επιδοτήσεις σε κομματικές πελατείες χωρίς να ελέγξει και να καθοδηγήσει τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα…

Τι μελή γενέσθαι σήμερα???.. Οι εναπομείναντες αγρότες θα βρεθούν σε μια βίαιη προσαρμογή όπου θα εκπαραθυροθούν από το επάγγελμα περίπου το 70% των αυτό απασχολούμενων στον κλάδο.. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει στα 30 χρόνια προσαρμογής που δόθηκαν στην χώρα… όπως και στις υπόλοιπες της ΕΕ..

Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται άλλα ψέματα.. η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της βουλής να πούνε την αλήθεια στους αγρότες..  

 

Κώστας Πουτακίδης

 

 

 


Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία