Σερβία: Δεν θα χρησιμοποιούμε την ονομασία «ΠΓΔΜ» στα διεθνή φόρα

Σερβία: Δεν θα χρησιμοποιούμε την ονομασία «ΠΓΔΜ» στα διεθνή φόρα

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, είχε σήμερα στο Βελιγράδι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Αμανατίδης που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στην επίσημη επίσκεψή του στην Σερβία.
Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και ο κ. Ντάτσιτς με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κατέστησε σαφές ότι όσον αφορά στην ΠΓΔΜ, η Σερβία στα διεθνή φόρα θα χρησιμοποιεί την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Την Τρίτη (03.10.2017) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα συναντηθεί με τον πατριάρχη της Σερβίας Ειρηναίο , θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και θα επισκεφθεί τον πύργο Νεμπόισα όπου φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φερραίος.

Ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναφερθεί στο όραμα του Ρήγα που παραμένει και σήμερα επίκαιρο και να υπογραμμίσει πως το μέλλον και η προοπτική των βαλκανικών λαών είναι στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πηγη:http://www.newsit.gr/politikh/servia-den-tha-xrisimopoioume-tin-onomasia-pgdm-sta-diethni-fora/2241286/Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία