Η ΝΔ καταθέτει και πάλι τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Η ΝΔ καταθέτει και πάλι τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού


«Από το 2015 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει 2 φορές πρόταση νόμου για να αποκτήσουν, επιτέλους, οι Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους» αναφέρει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Σοφία Ζαχαράκη προσθέτοντας ότι η «κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτήν τη συζήτηση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, ειδικώς οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν στα χρόνια της κρίσης, θέλουν -και δικαίως- να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας».

Η κ. Ζαχαράκη σημειώνει πως Νέα Δημοκρατία καταθέτει, για μια ακόμη φορά, την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση.

«Η πρόταση προβλέπει οι Έλληνες του Εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν» καταλήγει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

http://www.in.gr/2018/07/11/politics/kommata/nd-katathetei-kai-pali-tropologia-gia-tin-psifo-ton-ellinon-tou-eksoterikou/

 


Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία