Μογκερίνι: Ανοιχτές οι πόρτες της ΕΕ για την ΠΓΔΜ

Μογκερίνι: Ανοιχτές οι πόρτες της ΕΕ για την ΠΓΔΜ


Την στήριξη της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ εξέφρασε η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου για το δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας και να επιλέξουν την προοπτική εκείνη που εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι οι «πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανοιχτές».

«Πρώτα απ’ όλα διότι γνωρίζουμε ότι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Συζήτησα σήμερα με τον Ζ. Ζάεφ στο Στρασβούργο για τη συνεργασία μας στο μέλλον όσον αφορά την ασφάλεια και τη σταθερότητά μας. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές, κρατάτε τα κλειδιά» πρόσθεσε.

Σημείωσε δε, ότι όλη η Ευρώπη χαιρέτισε την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και ΠΓΔΜ επέδειξαν πολιτική γενναιότητα για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά την επίσκεψή της, στα Σκόπια συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, και με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.


http://www.in.gr/2018/09/13/politics/diplomatia/mogkerini-anoixtes-oi-portes-tis-ee-gia-tin-pgdm/Video


Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία