Παγκόσμια ημέρα προφυλακτικού σήμερα

Παγκόσμια ημέρα προφυλακτικού σήμερα

Διεθνής ημέρα για την προώθηση της χρήσης του προφυλακτικού είναι η 13η Φεβρουαρίου και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» και το AHF Europe διοργανώνουν δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου διοργανώσαν πάρτυ σε συνεργασία με τους BananaBoys στο Methodia/Blackbox στην Αθήνα, με τις drag queen Chraja και Φιλοθέη. Σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ, εθελοντές των «Checkpoint» διένειμαν δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρείχαμε τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C με τη μέθοδο «rapid test» από το προσωπικό των κέντρων πρόληψης.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, διοργανώσαν επίσης ένα flashmob-street vogue δρώμενο, στο οποίο μία ομάδα χορευτών εμφανίστηκε στην οδό Ερμού και οι εθελοντές μας διένειμαν δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικά φυλλάδια προς το κοινό. Η θεματική παράσταση αγκαλιάζει το στοιχείο της μόδας «Always in Fashion» που συνοδεύει την καμπάνια μας για τη χρήση προφυλακτικού. Το Vogue ή voguing είναι ένα είδος χορού που αποτελείται κυρίως από πόζες ανάλογες μ’ αυτές των μοντέλων κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης. Από τα υπόγεια του Χάρλεμ και τους δρόμους της Βαλτιμόρης έφτασε στο κέντρο τέχνης Georges Pompidou στο Παρίσι. Ως θέαμα απογειώθηκε όταν παρουσιάστηκε στο τραγούδι και το βίντεο της Madonna «Vogue» (1990) και όταν παρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ «Paris Burning» της ίδιας χρονιάς, το οποίο κέρδισε το βραβείο Grand Jury στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance του 1991. Στη σύγχρονη μορφή του, ο χορός αυτός έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, η Κινητή Μονάδα «Checkpoint» επισκέπτεται τον Πειραιά για παροχή δυνατότητας εξετάσεων μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, καθώς και στο ΤΕΙ Πειραιά.

Στις 13 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 20:00, προγραμματίζουν στη Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού στην Πλατεία Αριστοτέλους, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Μ.Κ.Ο. «Κέντρο Ζωής». Μαζί με τις οργανώσεις «Οικόπολις» και USB, ποδηλάτες θα διανέμουν δωρεάν προφυλακτικά στη Λεωφόρο Νίκης. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα παρέχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου θα επισκεφθούν τις Σέρρες, για διανομή ενημερωτικού υλικού στο ΤΕΙ της πόλης και δωρεάν εξετάσεις στην είσοδο της Νομαρχίας.

Σε συνέχεια της περσινής συνεργασίας που γνώρισε την ανταπόκριση του κοινού με πάνω από 120.000 προβολές σε δύο εβδομάδες, τα «Checkpoint» θα δημοσιεύσουν και φέτος ένα χιουμοριστικό βίντεο με τις drag queen Chraja και Φιλοθέη, με θέμα τη χρήση προφυλακτικού. Το βίντεο αναδεικνύει μέσα από ένα πρωτότυπο σενάριο τη σημασία της ατομικής ευθύνης για τη σεξουαλική μας υγεία και θα προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε επιλεγμένα καταστήματα διασκέδασης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

πηγη:http://www.aftodioikisi.gr/ygeia/pagkosmia-imera-profylaktikou-simera/Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία