Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο [vid]

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο [vid]

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας των αντιξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία κατέληξε στην Καμάρα, περίπου 200 άτομα μπήκαν στον χώρο του ΑΠΘ.
Πριν από λίγο, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετάνε πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται παραταγμένες μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε «βροχή» από βόμβες μολότοφ. Η αστυνομία «απάντησε», κάνοντας χρήση χημικών.

Η οδός Αγίου Δημητρίου παραμένει κλειστή.

 


Στο συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, 1.000 άνθρωποι, προερχόμενοι στην πλειοψηφία τους, από κόμματα της αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και μέλη του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στις 6.30 το απόγευμα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συγκρότησαν πορεία με κατεύθυνση δυτικά, μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας και Ερμού. Ομάδα διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, σε κάποια στιγμή αποσπάστηκαν από την πορεία, ενώ διακριτική είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Την ώρα που η πορεία διέρχονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε κροτίδα, χωρίς να προκληθούν ζημίες, ενώ λίγο μετά τις 7.30 ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατευθύνονταν προς το σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα.

βίντεο:http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/kentriki-makedonia/epeisodia-sti-thessaloniki-meta-tin-poreia-gia-ton-aleksandro-grigoropoulo-vid/2317350/Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία