Αντί ημερολογίου επανέκδοση των ‘’ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ’’ από την Τεχνική Εταιρεία ΒΗΤΑ ΑΤΕΞΕΝΕ

Αντί ημερολογίου επανέκδοση των ‘’ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ’’   από την Τεχνική Εταιρεία ΒΗΤΑ ΑΤΕΞΕΝΕ

Έφτασε στα χέρια μας το βιβλίο του Νικόλαου Σχινά (1844- 1912) ταγματαρχη του Ελληνικού στρατού με τίτλο ''Οδιπορικαι Σημειώσεις''. Επισκέφτηκε σαν απεσταλμένος ερευνητής τον ευρύτερο Μακεδονικό χώρο και συνέλεξε και κατέθεσε σημαντικές μαρτυρίες και περιγραφές στο έξοχο Οδοιπορικό του.
Το βιβλίο επανέκδωσε η γνωστή Τεχνική Εταιρεία ΒΗΤΑ ΑΤΕΞΕΝΕ των αδελφών Δέσποινας και Όλγας Μενελάου Βανη από το εισαγωγικό σημείωμα των οποίων αντιγράφουμε:
<< Η εταιρία μας στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποφάσισε αντί για ημερολόγια του 2018 να χρηματοδοτήσει την επανέκδοση του συνολικού έργου του Ν. Θ. Σχινά από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει σπουδαία πνευματική προσφορά-συνεισφορά. Συνεισφορά στον αναγνώστη ως πόνημα καταλυτικό για την εθνική μας αυτογνωσία, παρέχοντας μια διαχρονική σκυτάλη τού «είναι» της μητρίδας γης μας.

Με μεγάλη χαρά δηλώνουμε πως είναι αντίδωρο της καρδιάς μας προς τους παραλήπτες στους οποίους το αποστέλλουμε, και είμαστε βέβαιοι ότι πέρα από τη συγκίνηση που θα νιώσουν ως αναγνώστες, ότι θα βρουν και το κουβάρι της ιστορικής διαδρομής της «μικρής πατρίδας» τους, ο καθένας ξεχωριστά.>>
Η επανέκδωση του ιστορικού πονήματος του κ. Νικολάου Σχινά από την Τεχνική Εταιρεία ΒΗΤΑ ΑΤΕΞΕΝΕ αυτή καθεαυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο αποτελεί έναν ύμνο γενικά για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας τοποθετόντας ένα ακόμη λιθαράκι για μια πιο ολοκληρωμένη άποψη του αναγνώστη .
Αποτελεί ένα μνημειώδες έργο ανω των 850 σελιδων που λογω των ημερών αποκτά τρομερά μεγάλη ιστορική - εθνική άξια!

Είθε τέτοιες προσπάθειες να ευδοκιμούν πάντοτε και να βρίσκουν μιμητές.

 


Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία