Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Ως προς την ταυτότητα δεν παραδώσαμε τίποτα.

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Ως προς την ταυτότητα δεν παραδώσαμε τίποτα.

«Εμείς επιμένουμε σε μια εθνική γραμμή που υποστηρίζουν όλα τα κόμματα από το 2007, εκτός από το ΛΑΟΣ. Θέλουμε να κερδίσουμε τη σταθερότητα και τη μονιμότητα της συμφωνίας. Αυτο κερδίζει η Ελλάδα. Κερδίζουμε ότι δεν διαιωνίζεται το όνομα Μακεδονία, ότι αξιοποιούμε σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε αλλού, στις μεγάλες διαφορές που έχουμε με την Τουρκία. Ως προς την ταυτότητα δεν παραδώσαμε τίποτα. Τους ξεκαθαρίσαμε ότι το όνομα Μακεδονία δεν έχει να κάνει με την μακεδονική ιστορία μας και τον Μέγα Αλέξανδρο. Είστε ένας λαός που έχετε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεστε, όχι όμως να σφετερίζεστε ιστορικά σύμβολα και την ελληνική ιστορία, την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Αυτό είναι αποτυπωμένο με ρητή διάταξη στο άρθρο 7 της συμφωνίας», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για όσους ζητούν δημοψήφισμα ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Γενικώς είμαι οπαδός των δημοψηφισμάτων και δέχομαι πως το ονοματολογικό είναι στην ψυχή του ελληνικού λαού. Πρέπει όμως να αποφεύγουμε δημοψηφίσματα εκεί που υπάρχει συναισθηματική φόρτιση. Εμείς στην αναθεώρηση του Συντάγματος θα φέρουμε ρύθμιση που θα αναφέρει πως με 500.000 υπογραφές θα γίνεται δημοψήφισμα η Νέα Δημοκρατία θα την ψηφίσει;».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: «αν πιστεύει η αξιωματική αντιπολίτευση πως η κυβέρνηση δεν έχει την δεδηλωμένη μπορούν να προβούν σε πρόταση δυσπιστίας. Κατά το παρελθόν έχουμε ξαναδιαφωνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά ποτέ δεν εκβίασαν την κυβέρνηση. Σε μία κυβέρνηση συνεργασίας διαλέγεις εάν αυτά που σε ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που σε χωρίζουν».

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/212239/katroygkalos-gia-skopiano-os-pros-tin-taftotita-den-paradosame-tipota 


Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία