Σε γραμμή ΝΔ ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ :"Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση για την συμφωνία".

Σε γραμμή ΝΔ ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ :

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήρηξε στο ΘΕΜΑ 104,6 την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία για το Σκοπιανό με συμφωνία πρωθυπουργών και υπουργών Εξωτερικών.

Ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για «εθνική ήττα» ενώ σχολίασε ότι «συντελείται πολιτικό και εθνικό λάθος για να μην το πω έγκλημα».

Ο βουλευτής τόνισε πως με τη συμφωνία ο Βορράς της Ελλάδας γίνεται νότια Μακεδονία και «Παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος γιατί αυτό αναφέρεται στην εθνική μας κληρονομιά που δεν μπορεί να γίνεται δώρο».

«Πώς μια συμφωνία συνάπτεται μεταξύ δύο πρωθυπουργών χωρίς κύρωση από τα δύο κοινοβούλια;» αναρωτήθηκε ο κ. Κατσίκης.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δε στηρίζουν τη συμφωνία της κυβέρνησης
Όπως δήλωσε ο κ. Κατσίκης, η συμφωνία «δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην τελική της φάση προκειμένου να υπάρξει επικύρωσή της από τη Βουλή».
«Αν στην αδόκητο περίπτωση αυτό έρθει στη Βουλή πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα περάσει όχι μόνο γιατί εμείς θα καταψηφίσουμε αλλά και γιατί δεν θα έχει τη στήριξη από τις άλλες δυνάμεις για να περάσει» και πρόσθεσε πως «για δύο λόγους κάναμε τη συγκυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς».

Στην ερώτηση για το τι θα πράξει το κόμμα του σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης ο κ. Κατασίκης
σχολίασε: «είχαμε μια πλειάδα νομοσχεδίων όπως αυτά για τα ομόφυλα ζευγάρια, την αποτέφρωση νεκρών κ.α. Αυτά ποιοι τα στήριξαν; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα στήριξαν. Αυτοί θα κάνουν τη μομφή;»

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/212240/se-grammi-nd-o-katsikis-ton-anel-i-kyvernisi-den-exei-ti-nomimopoiisi-gia-tin-symfonia 


Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία