Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Λα Πάλμα: Εθελοντές προσπαθούν να ξεθάψουν σπίτια από «βουνά» γκρίζας στάχτης

Λα Πάλμα: Εθελοντές προσπαθούν να ξεθάψουν σπίτια από «βουνά» γκρίζας στάχτης

Εξωπραγματικές εικόνες από την ισπανική νήσο

Ομάδες εθελοντών προσπαθούν να «ξεθάψουν» εκατοντάδες σπίτια που βρίσκονται κάτω από «βουνά» τοξικής στάχτη.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν στέγες των σπιτιών να ξεπροβάλλουν ελάχιστα από τους γκρίζους σωρούς της στάχτης, και άνδρες με μάσκες στο πρόσωπο να προσπαθούν απεγνωσμένα με φτυάρια να «ελευθερώσουν» τα θαμμένα κτίρια.

Οι γύρω λόφοι είναι επίσης κατάμαυροι από τη στάχτη, με τις κορφές των δέντρων να μισοφαίνονται.

Η λάβα από το ηφαίστειο έχει καταστρέψει συνολικά σχεδόν 6.000 στρέμματα γης, περίπου 1.500 κατοικίες και άλλα κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα εργοστάσιο τσιμέντου από το οποίο εκλύθηκαν τοξικά αέρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς και φυτείες με μπανάνες και αβοκάντο, σύμφωνα με τις αρχές.

Εχθές το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών στο νησί, όπως ανακοίνωσε το Ισπανικό Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο. Οι σεισμοί ήταν συχνό φαινόμενο στη Λα Πάλμα και πριν την έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα. Στο νησί των 83.000 κατοίκων, περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Περισσότεροι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προχθές το βράδυ καθώς τα ποτάμια λάβας από το ηφαίστειο στην ισπανική νήσο απείλησαν να «καταπιούν» ακόμα μια γειτονιά.Πηγή: https://www.pronews.gr

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ