Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΕΕ: Τρώγονται για τη σχέση εμβολίων COVID-19 και υψηλής θνησιμότητας!

ΕΕ: Τρώγονται για τη σχέση εμβολίων COVID-19 και υψηλής θνησιμότητας!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης 

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη, σε απάντηση της προς τον Γερμανό ευρωβουλευτή της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Joachim Kuhs , επιμένει ότι , τα εγκεκριμένα στην ΕΕ εμβόλια κατά του COVID-19 είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτου και τα ενισχυτικά αυξάνουν την προστασία.

 

Στην ερώτηση του, ωστόσο, ο Γερμανός ευρωβουλευτής, υποστηρίζει ότι, ολο και περισσότερες δημοσιεύσεις και επιστημονικές/ιατρικές μελέτες υποδηλώνουν ότι υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ των εμβολιασμών κατά του COVID-19 και της υπερβολικής θνησιμότητας.

Φέρνει, δε, ως παράδειγμα το Ισραήλ και την Αυστραλία, που είχαν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού αλλά και εξαιρετικά υψηλό ποσοστό υπερβολικής θνησιμότητας.

Οπως συγκεκριμένα αναφέρει, η Αυστραλία είχε ένα από τα πιο επιθετικά προγράμματα εμβολιασμού και τώρα η αυστραλιανή κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αύξηση 1 .356 % στους υπερβολικούς θανάτους τους πρώτους επτά μήνες του 2022. Αυτός είναι περισσότερο από 10 φορές ο αριθμός των θανάτων στο χρονιά πανδημίας.

Στο Ισραήλ, ο «εμβολιασμένος» πληθυσμός αντιπροσωπεύει το 94 % των θετικών τεστ για τον COVID-19, το 79 % των νοσηλειών για τον COVID-19 και το 82 % των θανάτων από τον COVID-19.

Ρωτά, λοιπόν, την Κομισιόν αν εχει αποκλείσει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του ποσοστού εμβολιασμού κατά του COVID-19 και αυτών των υπερβολικών αριθμών θανάτων.

Πόσο ψηλά πρέπει να αυξηθεί ο υπερβολικός αριθμός θανάτων προκειμένου η Κομισιόν να αναστείλει οριστικά τη σύσταση εμβολιασμού κατά του COVID-19 και, επιπλέον, να διεξαγάγει κατάλληλη έρευνα για τις παρενέργειες των εμβολίων COVID-19 και την υπερβολική θνησιμότητα και να αποκαλύψει τυχόν σχετικά δεδομένα, καταλήγει.

Ακολουθεί ολόκληρη η – εν μέρει διαφωτιστική -απάντηση της Επιτρόπου

Απάντηση της κας Κυριακίδη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 21.3.2023

Η ασφάλεια είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για κάθε εμβόλιο. Όλα τα εμβόλια COVID-19 που χρησιμοποιούνται στην ΕΕ πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις και τα όρια αποδεικτικών στοιχείων της επιστημονικής αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για να λάβουν άδεια κυκλοφορίας.

Τα εγκεκριμένα στην ΕΕ εμβόλια κατά του COVID-19 είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτου και τα ενισχυτικά αυξάνουν την προστασία. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων παρακολουθούνται συνεχώς μέσω του ενισχυμένου συστήματος φαρμακοεπαγρύπνησης που ισχύει για τα εμβόλια COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο, ο EMA δημοσιεύει, για περισσότερα από δύο χρόνια, μηνιαίες συνοπτικές αναφορές ασφάλειας στον ιστότοπό του για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν για τα εμβόλια COVID-19. Οι ρυθμιστικές αρχές στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο εξετάζουν προσεκτικά όλες τις αναφορές για να προσδιορίσουν εάν υπάρχει πιθανή σύνδεση με το εμβόλιο. Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί σήμα ασφαλείας για αυξημένη θνησιμότητα για κανένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια. Παγκοσμίως τα εμβόλια κατά του COVID-19 έχουν συμβάλει στη διάσωση εκατομμυρίων ζωών. Η Επιτροπή γνωρίζει δεδομένα που υπογραμμίζουν την αύξηση της υπερβολικής θνησιμότητας, μεταξύ άλλων μέσω του Ευρωπαϊκού Πίνακα Ελέγχου Στατιστικής Ανάκαμψης της Eurostat που συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό προσωρινά με το ξέσπασμα του COVID-19.Πηγή: https://www.zougla.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ