Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Πογέτ: Γι΄ αυτό δεν κάλεσα τον Φορτούνη

Πογέτ: Γι΄ αυτό δεν κάλεσα τον Φορτούνη

Ο ομοσπονδιακός προπονητής συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας και απάντησε στα ερωτήματά τους.

 Συζήτηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας είχε το μεσημέρι της Τρίτης (30/5) ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, Γκουστάβο Πογέτ.

 

 

Ο Ουρουγουανός τεχνικός απάντησε γιατί «έκοψε» τον Κώστα Φορτούνη από τις κλήσεις των πρώτων αγώνων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δήλωσε πως ο Μπακασέτας δεν αγγίζεται όσο είναι αυτός στον πάγκο, μίλησε για το EURO 2024 και δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί σε ό,τι ρωτήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Πογέτ ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τη μη κλήση Φορτούνη και τον Μπακασέτα: 
«Έπρεπε να αλλάξω το σύστημα για να χωρέσει ο Φορτούνης. Από 4-3-3 να παίξω ένα 4-2-3-1 και αυτή τη στιγμή ο Μπακασέτας δεν αγγίζεται. Απ΄ αυτόν ξεκινάει η ενδεκάδα, είναι ένας παίκτης που μου προσφέρει γκολ. Ήταν το πιο δύσκολο τηλεφώνημα που έπρεπε να κάνω.

Απογοητεύτηκε που έμεινε εκτός, αλλά του εξήγησα. Δεν καθίσαμε δύο ώρες στο τηλέφωνο, διότι έτσι και αλλιώς δεν θα άλλαζε η απόφασή μου. Μπορεί στο τέλος να κάνω λάθος. Δεν θα αλλάξει η στρατηγική και η φιλοσοφία για να χωρέσει ένας παίκτης στο ρόστερ.

Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τον Κώστα, δεν σημαίνει πως δεν υπολογίζεται. Δεν επιλέγω απαραίτητα τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά εκείνους που ταιριάζουν περισσότερο και αγωνίζονται καλύτερα στη θέση τους».

Τους Ντόη, Κωνσταντέλια και τους τερματοφύλακες:
«Ήταν στους 33-34 της προεπιλογής, μίλησα μαζί του, του εξήγησα κάποια πράγματα επίσης, το σημαντικό είναι ότι είναι εδώ και διαθέσιμος για μας (ο Ντόη). Να είμαστε ήρεμοι. Είδα δέκα φορές τον Ολυμπιακό και κάθε φορά είχε διαφορετικό κεντρικό δίδυμο.

Τη μια έπαιζε στο πλάι του Σισέ, την άλλη με τον Μπα, την άλλη με τον Παπασταθόπουλο. Είναι ευχάριστο ότι έχουμε αρκετές καλές περιπτώσεις τερματοφυλάκων και θέλαμε να δούμε ένα νέο παιδί (Τζολάκης). Ο Κωνσταντέλιας με έχει εντυπωσιάσει. Είναι μία μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη η εξέλιξή του».

Τον Σάλιακα και τους Κολοβέτσιο, Αλεξανδρόπουλο: 
«Όταν ήρθα η κατάσταση ήταν δράμα στη θέση του δεξιού μπακ. Τώρα έχουμε 3-4 δεξιά μπακ. Για την άμυνα ξέρω πως θα μπορούσα να στηριχθώ στον Κολοβέτσιο.

Δεν έχει κληθεί αλλά δεν έχει τελειώσει από την Εθνική. Για τον Αλεξανδρόπουλο (δεν είναι στις κλήσεις) πήραμε άδεια από τη Σπόρτινγκ για να έρθει για προπονήσεις μαζί μας την άλλη εβδομάδα. Θέλουμε να τον δούμε και να τον γνωρίσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Το αν θα είναι αποτυχία αν δεν προκριθεί στο EURO 2024 η Ελλάδα: 
«Όχι, δεν θα είναι αποτυχία. Όταν πηγαίνεις για μία συνέντευξη, κοιτάς πάντα το ρεαλιστικό. Αν όταν περνούσα από συνέντευξη για τη θέση του προπονητή, μου έλεγαν “ξέρετε, θέλουμε να πάρουμε το Μουντιάλ”, θα τους απαντούσα “ευχαριστώ, αλλά δεν ενδιαφέρομαι”.

Ζω από τα αποτελέσματα και το ξέρω αυτό. Δεν μου αρέσει να έχω μια δουλειά απλά για να την έχω. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση, μέσα από την προκριματική διαδικασία. Το τονίζω σε κάθε συζήτηση με τους παίκτες. Γνωρίζουμε πως δεν θα είναι εύκολο παίζοντας με Γαλλία, Ολλανδία και Ιρλανδία. Όμως θα προσπαθήσουμε.

Αν δεν τα καταφέρουμε, υπάρχει και η διαδικασία του Μαρτίου από το Nations League. Ζω από τα αποτελέσματα και το ξέρω αυτό. Δεν θέλω να έχω δουλειά απλά για να έχω δουλειά. Φυσικά και θέλουμε την πρόκριση και θέλω να προκριθώ».

Το συμβόλαιό του:
«Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Θα δούμε τι θα γίνει μετά από εκεί. Εάν προκριθούμε τότε υπάρχει ρήτρα ανανέωσης για μερικούς μήνες ακόμα».

Την απουσία προπονητικού κέντρου: 
«Προσπαθούμε να έχουμε το σπίτι μας. Η Ουρουγουάη όταν απέκτησε το δικό της συγκρότημα, άλλαξε επίπεδο. Πρέπει να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί. Να είμαστε όλοι μαζί με τον κόσμο.

Και εάν μείνω για λίγα ακόμα χρόνια, να έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι. Εάν έχω μείνει εδώ τρία χρόνια και δεν έχουμε προπονητικό, τότε η ευθύνη θα είναι σε μένα. Δεν είναι εύκολο αλλά το προσπαθούμε. Είμαι κάπως πιο αισιόδοξος αυτή τη στιγμή».

Την έκκλησή του στο φίλαθλο κοινό της Εθνικής:
«Ας βγάλουμε τις φανέλες των συλλόγων αυτές τις ημέρες και ας φορέσουμε αυτήν της Εθνικής. Θέλουμε μια γεμάτη OPAP Arena με την Ιρλανδία και φυσικά να πάρουμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντική η σύνδεση του κόσμου με την ομάδα. Θέλουμε παραπάνω κόσμο, ένα γεμάτο γήπεδο.

Θυμάμαι πως όταν είχα έρθει, το πρώτο ντέρμπι ήταν με τον Παναθηναϊκό. Ήταν σαν… πόλεμος. Welcome to Greece. Δεν θέλω όταν έρθει στην Ελλάδα ο Εμπαπέ να είναι απλά μία ηλιόλουστη ημέρα. Θέλω να νιώθει την πίεση της εξέδρας».

Τις σκέψεις του για τους αγώνες του Ιουνίου, με Ιρλανδία και Γαλλία:
«Δεν μπορώ να σας πω πώς θα παίξουμε. Θα είναι λίγο διαφορετική η προσέγγιση για τον αγώνα με τη Γαλλία. Το παιχνίδι – κλειδί για εμάς είναι η Ιρλανδία. Είναι πολύ σημαντικό να πάμε στη Γαλλία και να έχουμε έξι πόντους».

Επίσης, ο Πογέτ ανέφερε (μετά από σχετικές ερωτήσεις) ότι η καλύτερη δουλειά του μέχρι σήμερα ήταν στην Μπράιτον και παραδέχθηκε ότι είναι πρόβλημα που δεν παίζουν πολλοί Έλληνες στους συλλόγους, αποδεχόμενος ωστόσο τη θέση των προπονητών («θα έκανα το ίδιο εάν οι ξένοι ήταν οι πιο καλοί μου παίκτες»).

Ακόμη, χαρακτήρισε το εφετινό πρωτάθλημα «εντυπωσιακό», ενώ διαβεβαίωσε ότι το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι πολύ καλό και δεν επηρεάζεται από τις συλλογικές αντιπαραθέσεις.



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ