Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Η Hitachi Energy αναβαθμίζει την ηλεκτρική διασύνδεση Σαρδηνίας, Κορσικής και της ηπειρωτικής Ιταλίας

Η Hitachi Energy αναβαθμίζει την ηλεκτρική διασύνδεση Σαρδηνίας, Κορσικής και της ηπειρωτικής Ιταλίας

Η Hitachi Energy επιλέχθηκε από την ιταλική Terna και την EDF για την παροχή τεχνολογίας συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC), για την αύξηση της παροχής και τη βελτίωση της ροής της ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της διασύνδεσης μεταξύ του ηπειρωτικού δικτύου της Ιταλίας και των νησιών της Κορσικής και της Σαρδηνίας.

Η διασύνδεση Sa.Co.I.3 θα αντικαταστήσει πλήρως τον υφιστάμενο εξοπλισμό με προηγμένη τεχνολογία HVDC και θα αυξήσει την ισχύ στα 400 MW. Η νέα γραμμή μεταφοράς θα καταστήσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας πιο αποτελεσματικό, αξιόπιστο και βιώσιμο για τα μεγάλα νησιά της Μεσογείου και την Τοσκάνη.

Σημειώνεται ότι, το έργο Sa.Co.I.3 περιλαμβάνεται στη λίστα PCI με τα έργα κοινού ενδιαφέροντος, στρατηγικής σημασίας της ΕΕ. 

6

 

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η EDF και η Terna μας επέλεξαν για να αναπτύξουμε το έργο Sa.Co.I.3 και να βοηθήσουμε στην ασφάλεια του συστήματος, για τους κατοίκους των νησιών αυτών”, δήλωσε ο Niklas Persson, Γενικός Διευθυντής της μονάδας επέκτασης δικτύων της Hitachi.

“Η ανάθεση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί επακόλουθο της αυξημένης έμφασης που δίνουμε στην τεχνολογία HVDC, ενώ παράλληλα συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους αναδόχους για να παρέχουμε στους πελάτες μας την ιδανική λύση", πρόσθεσε ο Persson.

 

 Πηγή: https://energypress.gr/
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ