Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου και κάθε ημέρα υποδεχόμαστε την ημέρα αυτή ως την κορυφαία πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης ενός ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο.

Μια πράξη που χαρίζει ελπίδα και ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, αναγνωρίστηκε ως ανυπέρβλητο δώρο στην κοινωνία, μέσα από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε αιμοδότες!».

Ένα μήνυμα που τιμά το ορόσημο της 20ης επετείου, αλλά και την δυνατή επίδραση της εθελοντικής αυτής πράξης στις ζωές των ασθενών και των δοτών.

Πραγματοποιώντας κάθε χρόνο δεκάδες εκδηλώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας και συγκεντρώνοντας εκατοντάδες μονάδες αίματος, η τράπεζα αίματος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ είναι σε θέση να καλύπτει ανάγκες συναδέλφων, αλλά και μελών της κοινωνίας.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από την προσφορά αίματος, σε συνεργασία πάντα με μονάδες υγείας, διοργανώνονται και εκδηλώσεις για συγκέντρωση μυελού των οστών.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά την Ημέρα του Εθελοντή αιμοδότη.

Τιμά, ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όλους τους πολίτες, που με υψηλό το αίσθημα αλτρουισμού στηρίζουν τις εκδηλώσεις εθελοντικών αιμοδοσιών που πραγματοποιεί το Σωματείο.

Οι ανάγκες σε αίμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ όλες τις εποχές του χρόνου και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με την εθελοντική αιμοδοσία δίνουμε σημασία σε αυτό που με σθένος υπερασπιζόμαστε:

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗΠηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ