Ο «Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» εκφράζει την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του για τα προβλήματα που καταγράφονται στη χορήγηση εξειδικευμένων αναπηρικών αμαξιδίων για άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες υψηλών αναγκών υποστήριξης.
Όπως επισημαίνεται, ολοένα και περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και πρακτικά αδιέξοδα στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα βοηθήματα για τα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας πως τα εξειδικευμένα αμαξίδια αποτελούν βασικό μέσο αξιοπρεπούς διαβίωσης και όχι «είδος πολυτελείας».
Ο Σύλλογος ζητά την επανεξέταση του πλαισίου χορήγησης των βοηθημάτων, με πρόβλεψη για τις περιπτώσεις βαριών αναπηριών, ουσιαστική οικονομική κάλυψη ειδικών βοηθημάτων και αξιολόγηση με κοινωνικά και λειτουργικά κριτήρια. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι για πολλές οικογένειες το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
Γιώργος Κραστάνας
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr
