Κυριακή 7 Ιουνίου 2026

Στο προσκήνιο τα προβλήματα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

Στο προσκήνιο τα προβλήματα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

 

Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης επαναφέρουν το ζήτημα των συνθηκών λειτουργίας της σχολικής μονάδας, ζητώντας την άμεση λήψη μεταβατικών μέτρων στήριξης μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο κτηριακό πρόβλημα και να προχωρήσει η ίδρυση νέου σχολείου Ειδικής Αγωγής στην περιοχή.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, η σχολική μονάδα εξακολουθεί να λειτουργεί επί οκτώ χρόνια σε προσωρινή έδρα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για τη δημιουργία νέου σχολείου μέσω διαδικασιών ΣΔΙΤ. Παρά τις σχετικές συζητήσεις και τις επίσημες απαντήσεις των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, η υφιστάμενη κατάσταση παραμένει μεταβατική και χωρίς οριστική διευθέτηση.

Με δεδομένη τη μακροχρόνια παράταση αυτής της συνθήκης, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό θεωρούν αναγκαία τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης για τη σχολική κοινότητα. Μεταξύ άλλων ζητούν την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του προσωπικού, ειδική οικονομική και υπηρεσιακή μέριμνα έως την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων, καθώς και τη διενέργεια τακτικών προληπτικών ιατρικών ελέγχων και υγειονομικής παρακολούθησης μαθητών και εργαζομένων με κάλυψη από την Πολιτεία.

Παράλληλα, καλούν τους αρμόδιους φορείς να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ίδρυση και κατασκευή νέας σχολικής μονάδας Ειδικής Αγωγής στην Κοζάνη, σε περιοχή που θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και υγειονομικής καταλληλότητας.

Όπως τονίζουν, το αίτημα δεν περιορίζεται σε εργασιακά ή διοικητικά ζητήματα, αλλά αφορά πρωτίστως τη διασφάλιση αξιοπρεπών και ασφαλών συνθηκών εκπαίδευσης για τους μαθητές με αναπηρία και εργασίας για το προσωπικό του σχολείου.

 

Γιώργος Κραστάνας



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ