Τρίτη 9 Ιουνίου 2026

Πτολεμαΐδα: Nέα πλημμύρα στο κατάστημά τους καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες – «Τρία χρόνια χωρίς λύση και αποζημίωση»

Πτολεμαΐδα: Nέα πλημμύρα στο κατάστημά τους καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες – «Τρία χρόνια χωρίς λύση και αποζημίωση»

Την αγανάκτηση και την απόγνωσή τους εκφράζουν οι ιδιοκτήτες οικογενειακής επιχείρησης στην πόλη της Πτολεμαΐδας, μετά τη νέα πλημμύρα που σημειώθηκε στο κατάστημά τους κατά τη διάρκεια πρόσφατης έντονης βροχόπτωσης. Όπως αναφέρουν η Κούλα Φίτου και ο Γιώτης Πουλασικίδης, κάθε φορά που εκδηλώνονται ισχυρά καιρικά φαινόμενα ο δρόμος μπροστά από την επιχείρησή τους μετατρέπεται σε «ποτάμι», με αποτέλεσμα τα νερά να εισέρχονται στο εσωτερικό του καταστήματος και να προκαλούν ζημιές. «Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας αλλά και την απελπισία μας εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά που βρέχει. Λόγω της κακής κατάστασης των φρεατίων και του οδοστρώματος έξω από την επιχείρησή μας, ο δρόμος μετατρέπεται σε ποτάμι και το νερό εισχωρεί στο εσωτερικό της», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα παραμένει άλυτο από τον Αύγουστο του 2022, όταν το κατάστημά τους πλημμύρισε για πρώτη φορά, προκαλώντας σημαντικές υλικές καταστροφές. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, τότε πραγματοποιήθηκαν καταγραφές των ζημιών από αρμόδιους φορείς και τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα αποζημιωθούν, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί κάποια αποζημίωση. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, τον Φεβρουάριο του 2024 πραγματοποιήθηκε νέα αυτοψία από τεχνικούς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη ή παρέμβαση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. «Με το που αρχίζει να βρέχει τρέχουμε πανικόβλητοι να τοποθετούμε τσουβάλια με άμμο για να προστατεύσουμε την περιουσία μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ζουν σε διαρκή αγωνία κάθε φορά που προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ζητούν από τη Δημοτική Αρχή τον άμεσο καθαρισμό και έλεγχο των φρεατίων της περιοχής, τη διενέργεια τεχνικής αυτοψίας και την αποκατάσταση του οδοστρώματος, ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση υδάτων, καθώς και γραπτή ενημέρωση για τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει ο Δήμος. Παράλληλα, αναφέρουν ότι θεωρούν τη Δημοτική Αρχή υπεύθυνη για οποιαδήποτε μελλοντική υλική ή ηθική βλάβη προκληθεί στην περιουσία και την επιχείρησή τους, αποδίδοντας τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα στην ανεπάρκεια του αποχετευτικού δικτύου και στην, όπως υποστηρίζουν, αδράνεια των αρμόδιων υπηρεσιών.



Πηγή: https://www.ertnews.gr/




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ