Μεγάλη αναστάτωση επήλθε στην Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης, με το άκουσμα της ενδεχόμενης ενασχόλησης του πετυχημένου (ως τώρα κατά γενική ομολογία) νυν Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κοζάνης του Κώστα Βύζα, χωρίς μάλιστα ως τώρα να θέσει την πρόθεση του για να μπει στο ψηφοδέλτιο του Κυβερνώντος Κόμματος στην Κοζάνη.
(φαντάζεστε αν πραγματοποιήσει την πρόθεση του τι έχει να γίνει;;;;;).
Μάλιστα ακούγεται ευρέως πως προσπαθούν κάποιοι να πείσουν το Κόμμα της Ν.Δ. να συμπεριλάβει τούς εξ οφιτσίου νυν Βουλευτές, Στάθη Κωνσταντινίδη και Μιχάλη Παπαδόπουλο, καθώς τις υπόλοιπες θέσεις (άκουσον - άκουσον) να τις καταλάβουν 4 γυναίκες.
Ναι καλά το ακούσατε, 4 κυρίες οι οποίες μάλιστα έχουν και όνομα, και δεν είναι άλλες από την πρώην βουλευτή κ. Βίκυ Βρυζίδου, την κ. Θωμαή Ζαρκοδήμου Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης (η οποία ήταν η μοναδική υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου, καταλαμβάνοντας το αξίωμα χωρίς αντίπαλο), την γνωστή και μη εξαιρετέα πρώην Αντιπεριφερειάρχη με τον Γιώργο Κασαπίδη Κατερίνα Δαδαμόγια, καθώς και το εξέχον στέλεχος του Κόμματος κ. Πίστη Κρυσταλλίδου!!!!
Και όλα αυτά για να μην συμπεριληφθεί ο Κώστας Βύζας στο ψηφοδέλτιο, αφού θα ταράξει τα ΄΄λιμνάζοντα νερά'' στην Ν.Δ εδώ στην Κοζάνη, χάνοντας τον ύπνο τους στην κυριολεξία οι νυν βουλευτές, κυρίως δε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αφού το μεγαλύτερο ποσοστό σταυρών του προέρχεται από την Εορδαία, μιας και ο Κώστας Βύζας είναι γέννημα θρέμμα της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, ο οποίος δεύτερος με την άσκηση των καθηκόντων του ως νυν Αντιπεριφερειάρχης επιτέλεσε τέτοιο έργο που όλη η Κοζάνη ΄΄στάζει μέλι΄΄ με το άκουσμα του ονόματος του, καθώς και ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Δακής.
Και το κυριότερο, όπως διαφαίνονται μέχρι στιγμή τα ποσοστά της Ν.Δ. στον Νομό δεν της επιτρέπουν να λάβει παραπάνω από μία έδρα στις επόμενες Εθνικές εκλογές, εκτός και αν συμβεί κάτι το αναπάντεχο και πάρει τα πάνω της η Νέα Δημοκρατία διεκδικώντας και δεύτερη έδρα στον Νομό!!!
Όπως είναι επόμενο, άρχισαν τα χτυπήματα ΄΄κάτω από την μέση΄΄ κατά του Βύζα (πάντα κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες της στήλης, που δεν θέλουμε να πιστεύουμε), πώς ο Περιφερειάρχης δέχεται πιέσεις από κάποιο-ποιούς άτομο-α, προκειμένου να μην ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο (του ακάματου και πετυχημένου ως στιγμήν) Κώστα Βύζα, ο οποίος Περιφερειάρχης αν... ενδώσει θα κάνει μεγάλο σφάλμα, κάτι που δεν το νομίζουμε αφού ο Γιώργος είναι εύστροφο και ευφυές άτομο!
Το συμπέρασμα που προκύπτει από τον ως άνω συλλογισμό μας είναι πως το σενάριο περί παρουσίας 4 Γυναικών στο ψηφοδέλτιο θα παραμείνει ως ένα απατηλό και απραγματοποίητο ΄΄σχέδιο επί χάρτου΄΄ , και τα ψωμιά του ΄΄προσωρινού επισκέπτη στον Νομό΄΄ Μιχάλη Παπαδόπουλου, αρχίζουν να λιγοστεύουν, που αν το σκεφτούμε και λογικά , εδώ και πάνω από 30 χρόνια που εκλέγεται στον Νομό ο ΄΄περί ου ο λόγος΄΄ Μιχάλης Παπαδόπουλος, (με 2 θητείες μάλιστα και ως Υφυπουργός) ότι ήταν να προσφέρει το προσέφερε, καιρός είναι να δώσει την ΄΄σκυτάλη΄΄ σε νέο πρόσωπο..... σε όποιο όνομα και αν ακούει αυτό (προκειμένου να βουλευτεί και αυτός για το καλό μας) !!!!!!!
Κώστας Βάνης
Πηγή: εφημερίδα Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ