Ο Δήμος Αμυνταίου, σε συνεργασία με κτηνίατρο και βοηθό του, συνεργάτες της GREEK ANIMAL RESCUE, διοργανώνει δράση δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων γατών, με στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την προαγωγή της ευζωίας τους.
Οι στειρώσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση, θα πραγματοποιηθούν από τη **Δευτέρα 31 Αυγούστου έως και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026**, στον χώρο του Δημοτικού Καταφυγίου Αμυνταίου.
Ο Δήμος καλεί τους πολίτες που φροντίζουν αδέσποτες γάτες και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων στο **23863 50118**, προκειμένου να ενημερωθούν και να προγραμματίσουν ραντεβού.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων γατών από όσους ενδιαφέρονται να τους προσφέρουν ένα μόνιμο σπίτι.
Ο Δήμος Αμυνταίου απευθύνει επίσης έκκληση στους φιλόζωους εθελοντές να συνδράμουν έμπρακτα στη δράση, καθώς και να διαθέσουν, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, κλουβιά μεταφοράς γατών που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια των στειρώσεων.
Τέλος, ο Δήμος ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις **ΔΟΥΜΚΟΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, DELLAGO, DE NIRO, SOCIAL, TRAPEZA και MERLOT** για την υποστήριξή τους στη συγκεκριμένη δράση.
Κώστας Βάνης
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr