Την έναρξη των εγγραφών για τα «Προγράμματα Άθλησης για Όλους» ανακοίνωσε ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά, ενήλικες και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τμήματα θεραπευτικής γυμναστικής για άτομα τρίτης ηλικίας, τα οποία θα λειτουργήσουν σε ΚΗΦΗ και ΚΑΠΗ, καθώς και τμήμα πεζοπορίας στον Λόφο Αγίου Παντελεήμονα.
Για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών προβλέπονται τμήματα γενικού αθλητισμού στα Δημοτικά Σχολεία Βεύης και Αχλάδας, ενώ για τους ενήλικες θα λειτουργήσουν τμήματα μυϊκής ενδυνάμωσης και αεροβικής γυμναστικής στη Φλώρινα και σε κοινότητες του Δήμου.
Συγκεκριμένα, τα προγράμματα ενηλίκων θα φιλοξενηθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, καθώς και σε χώρους της Αμμοχωρίου, του Αρμενοχωρίου, της Βεύης, των Λόφων, του Σ.Σ. Ιωαννίδη, της Μελίτης, του Νεοχωρακίου, του Τριποτάμου, της Αχλάδας, της Ιτέας και του Παπαγιάννη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Εθελοντισμού και Δημόσιας Υγείας, απέναντι από το Ταχυδρομείο, ή στο πρωτόκολλο του Δήμου Φλώρινας, δηλώνοντας το πρόγραμμα στο οποίο επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Το μηνιαίο αντίτιμο συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ, ενώ για την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων απαιτείται ιατρική βεβαίωση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 238535006 με την Ελένη Κωνσταντινίδου.
Γιώργος Κραστάνας
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr