Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026

700.000 ευρώ για ηλεκτροκίνηση οχημάτων της Αστυνομίας στην πόλη τής Πτολεμαΐδας

700.000 ευρώ για ηλεκτροκίνηση οχημάτων της Αστυνομίας στην πόλη τής Πτολεμαΐδας

 

Πρόσκληση χρηματοδότησης ύψους 700.000 ευρώ για την προμήθεια 20 ηλεκτρικών αστυνομικών οχημάτων, φορτιστών και φωτοβολταϊκού συστήματος υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Αμανατίδης, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας.

Η πράξη αφορά την ηλεκτροκίνηση υπηρεσιακών οχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης και περιλαμβάνει ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα, οχήματα τύπου SUV και δίκυκλα, καθώς και την εγκατάσταση φορτιστών και φωτοβολταϊκού συστήματος για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών φόρτισης.

Στόχος της παρέμβασης είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης σε δρόμους, πλατείες και γειτονιές της Εορδαίας, παράλληλα με τη μείωση των εκπομπών ρύπων και του θορύβου στον αστικό ιστό.

Όπως δήλωσε ο κ. Αμανατίδης, η προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων συνδυάζει την ενίσχυση της ασφάλειας στους δημόσιους χώρους με την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος σε μια περιοχή που βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027.

 

Κώστας Βάνης
 



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ