Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση & Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής: Οι νέες υποχρεώσεις και η εφαρμογή τους στην πράξη» διοργανώνει το Επιμελητήριο Κοζάνης, σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας – Εορδαίας και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Κοζάνης – Εορδαίας (ΕΦΕΕ).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Πέτρος Τόττης», στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου Κοζάνης, επί της οδού Γουμεράς 6, στην Πτολεμαΐδα.
Εισηγητής θα είναι ο Αντώνης Ντίνος, Σύμβουλος Ψηφιοποίησης Φορολογικών και Λογιστικών Διαδικασιών της AN Digital, πρώην Προϊστάμενος και Επιχειρησιακός Υπεύθυνος της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA της ΑΑΔΕ.
Στο επίκεντρο της παρουσίασης θα βρεθούν οι νέες υποχρεώσεις που αφορούν την ηλεκτρονική τιμολόγηση και το ψηφιακό δελτίο αποστολής, καθώς και οι πρακτικές κατευθύνσεις για την προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην κατανόηση των διαδικασιών και στην αντιμετώπιση ζητημάτων που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή τους.
Η ψηφιοποίηση των φορολογικών και λογιστικών διαδικασιών επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, καθιστώντας αναγκαία την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των επαγγελματιών για την ορθή ανταπόκρισή τους στις νέες απαιτήσεις.
Το Επιμελητήριο Κοζάνης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας και η ΕΦΕΕ απευθύνουν πρόσκληση στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες, στους λογιστές και σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες υποχρεώσεις και την πρακτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και του ψηφιακού δελτίου αποστολής.
Γιώργος Κραστάνας
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr
