Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026

Ο Νοέμβριος στη Δυτική Μακεδονία γίνεται ΟΙΝΟέμβριος! 10 μέρες. 1 οινικός προορισμός. 30 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2026

Ο Νοέμβριος στη Δυτική Μακεδονία γίνεται ΟΙΝΟέμβριος! 10 μέρες. 1 οινικός προορισμός. 30 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2026

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει τον «ΟΙΝΟέμβριο», μια δεκαήμερη δράση που συνδέει το κρασί με τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και την τοπική φιλοξενία, αναδεικνύοντας την ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Κοζάνη, η Εορδαία, το Αμύνταιο, το Βελβεντό, η Σιάτιστα και η Καστοριά, με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν οινογνωσίες, εικαστικές και θεατρικές δράσεις, κινηματογραφική προβολή, αστροπαρατήρηση και μουσικές συναντήσεις, καθώς και τα παραδοσιακά καζάνια της Εορδαίας.

Οι δράσεις αναπτύσσονται σε διαφορετικά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας, από τους αμπελώνες και τους χώρους οινοποίησης έως την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, τα ιστορικά αρχοντικά της Σιάτιστας, το Βελβεντό και τη λίμνη της Καστοριάς. Μέσα από αυτή τη διαδρομή, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τοπικές γεύσεις, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Κεντρικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προβολή της οινικής ταυτότητας της περιοχής, η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και η διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και την τοπική παραγωγή, δημιουργώντας παράλληλα νέες αφορμές για φθινοπωρινές επισκέψεις στη Δυτική Μακεδονία.

Ο «ΟΙΝΟέμβριος» αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμης Φαρμάκη, και εντάσσεται στον σχεδιασμό της Περιφέρειας, υπό τον Περιφερειάρχη Γεώργιο Αμανατίδη, για την ενίσχυση της τουριστικής εξωστρέφειας και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής.

 

 

Γιώργος Κραστάνας   
 



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ